En kulinarisk resa genom Spanien: Spanska specialiteter på Calma Tapasbar

Utforska de regionala matkulturerna i Spanien

På Calma Tapasbar vill vi ge våra gäster en unik och autentisk upplevelse av den spanska matkulturen. Spanien är känt för sin variation av rätter och smaker, och varje region har sina egna kulinariska traditioner. Genom vår meny tar vi dig på en kulinarisk resa genom landet och introducerar dig till några av dess mest ikoniska rätter.

Smakfulla förrätter

För att börja din resa erbjuder vi på Calma Tapasbar ett urval av läckra förrätter från olika regioner i Spanien. Prova våra Albóndigas Españolas, spanska köttbullar i het tomatsås, eller vår baconlindade dadlar, Dátiles Envueltos En Tocino, från Andalusien. Du kan också prova våra grillade Padronpaprikor med parmesanost och grillad citronskiva, Padrones Fritos, eller vår grönmusslor med vitlök och parmesanost, Mejillones, från Galicien.

Huvudrätter från hela landet

Vår meny erbjuder också ett urval av huvudrätter från olika regioner i Spanien. Smaka vår Paella de Mariscos från Valencia, med saffransris, gambas, calamares och grönmusslor, eller vår Paella de Carne från Katalonien, med saffransris, ryggbiff, kyckling och chorizo. Om du föredrar kött, prova vår Chorizo från Extremadura eller vår Spanska Kyckling Fajitas, Pollo Fajitas, med vetetortilla, tomat, sallad, avokadoröra, picklad rödkål, lime och koriander.

Söta avslutningar

Avsluta din kulinariska resa genom Spanien med några av våra söta avslutningar. Prova vår Crema Catalana, en katalansk variant av den klassiska Crème Brûlée, eller vår Churros con Chocolate, friterade degremsor med chokladsås från Madrid.

Avslutningsvis

På Calma Tapasbar är vi stolta över att erbjuda en meny med autentiska rätter från olika regioner i Spanien. Vi hoppas att du kommer att njuta av din kulinariska resa genom landet och upptäcka dess variation av smaker och traditioner.