Göteborgs bästa tapasbar – En guide till stans bästa tapas

Vår meny på Calma Tapasbar
Foto av Visionary Studios av vår tapas meny

Letar du efter Göteborgs bästa tapasbar? Då har du hittat rätt. Hos oss på Calma Tapasbar som ligger i hjärtat av Avenyn i Göteborg kan du komma in och avnjuta av en riktigt Spansk Tapas i en familjär och mysig miljö.

Vad är en tapasbar?

En tapasbar är en spansk bar där maten serveras på små tallrikar. Du kan sitta ner, beställa en drink och några små rätter, och alla kan ta för sig av de olika tallrikarna. Du kan välja mellan fisk, ost, kött, grönsaker med mera och skapa din egen måltid. En tapasbar är ett bra ställe att gå till med vänner, eftersom det är lätt att dela på några olika rätter.

Tapas och det spanska köket

Det spanska köket är mycket varierat och kännetecknas av att man använder många kryddor och örter. I det spanska köket används mycket olivolja, vitlök och lök, och den berömda paella görs med saffran, vin och olika sorters fisk och skaldjur. Det finns både varma och kalla tapas, och de kalla tapas serveras ofta på sommaren. Det spanska köket är mycket varierat, och det går att hitta många rätter med fisk, fläsk och nötkött.

Calma – Göteborgs bästa tapasbar

Calma är en tapasbar som ligger i hjärtat av Göteborg, nära Avenyn (en av de mest populära gatorna i staden). Det är ett litet ställe med en maximal kapacitet på 30 gäster och atmosfären är både mysig och avslappnad. Calma betyder lugn på spanska, och stället lever upp till sitt namn med en avslappnad och välkomnande känsla. Här på Calma kan du komma in och njuta av en riktig spansk tapas. Dessutom äger Calma en nattklubb på andra våningen, perfekt att avrunda kvällen med.

Tapas Menyn som får dig att tappa hakan
Några av våra fantastiska tapasrätter

Mat på Calma

Maten på Calma består av små rätter som kan delas mellan vänner. På menyn hittar du ett urval med både varma och kalla rätter.

Kalla tapas: Här kan du hitta rätter som tunt skivad lufttorkad spansk skinka, marinerade oliver & Baconlindade dadlar.

Varma tapas: Med varma tapas kan du välja mellan rätter som Spanska köttbullar i het tomatsås, Bläckfiskringar stekta i het vitlöksolja, Grönmusslor med vitlök & parmesanost samt Grillade padronpaprikor med parmesanost & grillad citronskiva för att nämna få.

Ost och dessert: Från Marinerad manchego ost till grillad halloumi och ett urval av desserter med både varma och kalla inslag.

Atmosfären på Calma

Som nämnts ovan är atmosfären på Calma mycket avslappnad och familjär. Restaurangen är liten och många gäster sitter i baren. Ljuset är svagt och musiken är mjuk. Inredningen är minimalistisk med gröna och guldiga inslag, väggarna mörka och borden är av vacker mörk trä. Calma erbjuder ett spännande urval av drinkar men också viner, öl och äkta spansk sangria. Maten serveras på små tallrikar så att du kan prova lite av varje.

Meny på Calma

Menyn består av olika typer av tapas med både varma och kalla rätter. I baren serverar Calma även viner, öl och utsökta drinkar. Förutom vår fantastiska Spanska tapas serverar vi också våra två olika PAELLA DE MARISCOS med Saffransris, gambas, calamares, grön musslor och vår PAELLA DE CARNE med Saffransris, ryggbiff, kyckling, chorizo. Dessutom har vi en utsökt A la Carte meny som alltid går hem.

Priser på Calma – Göteborgs bästa tapasbar.

Calmas meny är uppdelad i sektioner: Varma & kalla tapas rätter, paella, A la carte samt ost och desserter. Därmed varierar priserna, men kolla in vår meny för att få fullständig prislista.

Tips för att äta ute i Göteborg

När du är ute och äter i Göteborg finns här några tips att tänka på:

– De bästa restaurangerna finns ofta på de mindre gatorna. Om du letar efter en restaurang på en stor gata kan det vara mycket upptaget. Men om du letar efter ett ställe på en mindre gata kan det vara mycket lugnare. Du behöver inte äta på en stor restaurang. Det finns många små trevliga ställen där det är ganska mysigt att äta.

– Du kan äta utomhus nästan året runt i Göteborg. Om det är tillräckligt varmt har många restauranger uteserveringar.

– Det är inte tillåtet att röka på restauranger i Göteborg. Om du vill ha en cigarett ska du gå ut.

Slutsats

Calma är Göteborgs bästa tapasbar som serverar god spansk mat i en liten och mysig miljö. Oavsett om du är ute efter en snabb bit mat eller en avslappnad kväll med vännerna har Calma något för alla. Om du vill prova det spanska köket eller om du vill uppleva en riktig tapasbar bör du besöka Calma på Avenyn i Göteborg.