Upptäck konsten av mixologi: Signaturcocktails på Calma Tapasbar

På Calma Tapasbar i Göteborg kan du inte bara smaka på äkta spanska tapas-rätter och ett brett vinutbud, utan även njuta av härliga signaturcocktails som är skapade av vår skickliga mixolog. Vi erbjuder en rad olika cocktails med olika smaker, från klassiker som mojito och margarita till nya och spännande varianter.

Sangria – Så Spanskt det kan bli!

En av våra mest populära cocktails är Sangria, som serveras både som glas och i karaff. Den görs på ett läckert rött eller vitt vin, tillsammans med triple sec, beefeater gin, martini rosso och frukter. För den som vill prova på något nytt varje månad kan vi rekommendera Calmas Drink, som är vår månatliga signaturcocktail. Fråga gärna vår personal om vad som finns på menyn just nu.

Favorit cocktails i Göteborg

Passion Crush och Watermelon Crush är två andra cocktails som är väldigt omtyckta. Passion Crush görs med Absolut vodka, passionslikör, passionsfrukt, mynta, citronjuice och sockerlag, medan Watermelon Crush görs med Absolut vodka, vattenmelonlikör, vattenmelon, mynta, citronjuice och sockerlag. Båda dessa cocktails har en fräsch och fruktig smak som passar perfekt en varm sommardag.

Klassik cocktail

För den som föredrar en mer klassisk cocktail finns det givetvis också alternativ. Vår Mojito görs med Havana Club, mynta, limejuice, råsockerlag och soda, och finns i olika smaker. Margarita är en annan klassisk cocktail som vi serverar, gjord på tequila, cointreau och limejuice i olika smaker.

Elderflower Lynchburg

För den som vill prova något lite annorlunda kan vi rekommendera Elderflower Lynchburg, en härlig cocktail gjord på whiskey, fläderlikör, citronjuice och sockerlag. Raspberry Collins, som görs på gin, hallonlikör, citronjuice och sockerlag, är också en spännande och god cocktail. Pisco Sour är en annan cocktail som är väl värd att prova på, gjord på pisco, sockerlag, citronjuice, äggvita och Angostura bitter.

Runda av kvällen med Spanish Coffee

För den som vill avrunda kvällen på ett avslappnat och mysigt sätt, kan vi rekommendera att prova på någon av våra kaffebaserade cocktails. Spanish Coffee, gjord på Likör 43, kaffe och grädde, är en klassisk spansk kaffedrink som passar perfekt efter en god middag. Espresso Martini, som görs på Absolut vodka, Kahlua, espresso och sockerlag, är en annan härlig kaffebaserad cocktail. För den som föredrar något starkare kan vi rekommendera Irish Coffee, som görs på irländsk whisky, kaffe, farinsocker och grädde.

Välkommen till Calma Tapasbar

På Calma Tapasbar i Göteborg finns det med andra ord något för alla smaker när det gäller signaturcocktails. Vår skickliga mixolog är alltid redo för att servera dig. Boka bord nu!